Select Page

Ruimtevaarder en robot landen in Deurne

Ruimtevaarder en robot landen in Deurne

Opschudding deze ochtend aan de schoolpoort van basisschool Impeeria. Een ruimtereiziger had ergens in de buurt zijn raket geparkeerd.

De schoolkinderen van basisschool Impeeria in de Grijspeerstraat in Deurne Noord keken verbaasd op, toen zij hun school naderden. Want bijna pal voor hun deur stond een reus. En daarrond liep een ruimtereiziger wat verdwaasd heen en weer. Hij stelde zich voor als Sterrenman en zijn robot heette Roborix. Sterrenman had die grote robot uit de ruimte mee naar de aarde gebracht. De scholiertjes kregen allen een bio-afbreekbare ballon die ze goed moesten bijhouden. De kinderen waren dolenthousiast al was er hier en daar een kind dat zich wegstak achter papa of mama.

Wie het gebeuren met veel plezier gadesloeg was Chantal Boes. Zij is de coördinator van het project Roborix en lichtte de bedoeling toe. Boes: “Wij willen kinderen kennis laten maken met artistieke disciplines die niet zo voor de hand liggen, toch niet voor de kinderen in Deurne Noord. Straks gaan we op theatrale wijze de school in. Sterrenman heeft een meteoriet met een boodschap meegebracht. De school krijgt als opdracht om Roborix terug de lucht in te krijgen. Daar kunnen de leerlingen voor zorgen door aan een van de artistieke disciplines deel te nemen.” De disciplines zijn: streetart, dans, circus, een theelabo, strips en freestyle rap. Bovendien krijgt elke school bezoek van een mystery guest die rond een bepaald thema komt werken. Boes: “Ook de ouders zullen betrokken worden.”

Er worden met het project Roborix zes basisscholen bereikt: Impeeria, Immaculata, Axi-Joma, De Bever, Sint Godelieve en De Kriebel. Op 3 april is er een toonmoment voor de zes scholen samen. Boes: “Wij hopen dat kinderen op een artistieke manier hun talenten ontdekken en ook de smaak te pakken krijgen. We kunnen hen dan leiden naar bestaande clubs of initiatieven.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)