Select Page

“Mais où sont les neiges d’antan?”

“Mais où sont les neiges d’antan?”

Deze nacht was een laagje sneeuw uit de hemel gevallen. Voor de kinderen uit basisschool Mariagaarde een buitenkansje.

In het Rivierenhof was klasje 4A van juffrouw Eef van basisschool Mariagaarde volop bezig met het maken van een sneeuwman. Turnleraar Senne vertelde waarom: “Onze sportruimte is klein dus proberen we zoveel mogelijk buiten te gaan. En met de sneeuw vandaag lag het maken van een sneeuwpop voor de hand. De leerlingen zijn super enthousiast.”

Het is inderdaad een buitenkansje, want het gemiddeld aantal sneeuwdagen is volgens het KMI sinds het winterseizoen 1915-1916 gehalveerd. Volgens de weermannen en -vrouwen een gevolg van het opwarmen van het klimaat. Of om het met de woorden van de Franse dichter François Villon te zeggen: “Mais où sont les neiges d’antan?”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)