Select Page

Deurnese kunstenaar mag tentoonstellen in de Koninklijke Bibliotheek

Deurnese kunstenaar mag tentoonstellen in de Koninklijke Bibliotheek

Dank zij 650 stemmen eindigde Bert Wollaert in de wedstrijd ‘De Nationale Expo’ op 26e plaats. Waardoor zijn kunstwerk in een tentoonstelling in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel wordt opgenomen.

De Nationale Expo is een nationale zoektocht naar artistiek talent in de beeldende kunsten. De opdracht was een eigen creatie te maken, geïnspireerd door James Ensor. De wedstrijd wordt georganiseerd door museumPASS, de Koninklijke Bibliotheek en de VRT. Tijdens een online stemming kon eenieder kiezen voor een kunstwerk naar zijn keuze. De eerste 30 werken mogen deelnemen aan ‘De Nationale Expo’ van 28 juni t.e.m. 31 juli in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel. Daarnaast staan er ook nog 40 werken gekozen door een vakjury.

Voor de Deurnese kunstenaar was het spannend top op het einde. Wollaert: “Om 23.45 uur stond we nog met vier kandidaten minuten lang op 640 stemmen. Het laatste kwartier zijn er tien stemmen bijgekomen en eindigde ik om klokslag middernacht op plaats 26 met 650 stemmen.” Bert Wollaert baseerde zich voor zijn inzending op het schilderij ‘Gezicht op Mariakerke’ van James Ensor.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)