Select Page

Boekenbergpark is twee maanden lang Babbelbos

Boekenbergpark is twee maanden lang Babbelbos

Leerlingen van vrije basisschool Drakenhof hebben het Babbelbos officieel geopend. Ze werden hierbij muzikaal begeleid.

Boekenbergpark in voor de zomervakantie omgedoopt tot Babbelbos. Bomen kijken je aan en spreken je toe via je smartphone. Districtsschepen voor cultuur Frank Vercammen (Vooruit) geeft meer uitleg. “Het begon met een ingeving in het Rivierenhof. Ik zie in bomen gezichten. En toen ik hoorde dat cartoonist Zaza dat ook heeft heb ik hem hierover aangesproken. Het resultaat zie je hier.” 22 bomen zijn door Zaza bewerkt en kregen ogen en een mond of zelfs gelakte nagels. En ze hebben een boodschap die speciaal werd ingeblikt door Luk Wyns. De acteur is fan van Zaza: “Ik heb geprobeerd om de bomen een stem te geven en er zo een ziel in te steken.” Het doet Wyns plezier te zien dat de kinderen enthousiast zijn: “Die hebben duidelijk nog fantasie.”

Volgens Michiel De la Grange van de groendienst is er geen probleem voor de bomen: “De verf die is gebruikt is 100% biologisch afbreekbare verf. Die spoelt vanzelf met de regen weg.” Dat de verf snel verdwijnt door een fikse regenbui heeft Zaza de laatste dagen mogen ondervinden. Door de regenval was hij verplicht om een aantal bomen opnieuw te bewerken. “Ik moet eens uitvlooien of er betere alternatieven zijn.” liet hij optekenen. Zaza wil het initiatief herhalen in andere parken. De kinderen lieten het niet aan hun hart komen en huppelden ondertussen onder het gezang van Karsten De Vilder lustig van boom tot boom.

Praktisch: Boekenbergpark. Van 26/6 tot 31/8. Boekje te verkrijgen in @The Park, bakkerij De Vloere Pistolée en bakkerij Van den Bogaert. De app is van izi.travel,

Foto boven: De leerlingen van basisschool Drakenhof ontdekken Babbelbos

Foto onder: Kaster De Vilder zorgde voor de muzikale begeleiding

Foto helemaal onder: (vlnr) stemmenacteur Luk Wyns en de meester hemzelf Zaza

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)