Select Page

School Drakenhof stelt vernieuwde schooltuin voor

School Drakenhof stelt vernieuwde schooltuin voor

Op de MOS-Openschooltuinendag van gisteren zetten 62 Vlaamse scholen met een groene speelplaats of tuin hun schoolpoorten open voor andere scholen, buurtbewoners en ouders. School Drakenhof uit Deurne deed mee.

De vrije basisschool Drakenhof heeft op de gelijknamige volkstuinensite Drakenhof een 10-jaar oude schooltuin. De laatste jaren heeft de school met behulp van MOS en het EcoHuis haar schooltuin een ware metamorfose gegeven. Meester Joris Meyvis, die al tien jaar lang kinderen leert harken, schoffelen en wieden, vertelt enthousiast: “De tuin beschikt nu over een groentetuin, een kruidentuin, een mini-boomgaard, een zit-, eet- en vertelhoek, een broeikas en een blotevoetenpad. We hebben eveneens een wilgentunnel aangelegd, die komt nu in ’t blad te staan. En de laatste realisatie is een wormencompostbak met bijenhotel, gemaakt uit palettenhout.”

De groentetuin bestaat vanaf vorig seizoen uit duidelijk afgebakende plantbakken waardoor de kinderen goed kunnen zien waar iets groeit en waar mag worden gelopen. Bovendien ligt vlak naast de schooltuin een heel groot grasveld dat de school mag gebruiken, wat voor extra mogelijkheden zorgt.

MOS is een initiatief van het departement Omgeving van de Vlaamse overheid. MOS helpt om van een school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)