Select Page

Geen nieuwe weg doorheen de Bremweide

Geen nieuwe weg doorheen de Bremweide

Het districtscollege vraagt in een schrijven aan het college van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen om in de toekomt betrokken te worden wanneer er infrastructurele werkzaamheden die onder de  bevoegdheid van het district vallen, worden uitgevoerd.

Aanleiding van dit schrijven is het plots opduiken van een plan om in de Bremweide een nieuwe weg aan te leggen en een bestaande weg te verwijderen. De nieuwe weg zou nodig zijn om de supporters van Royal Antwerp Football Club op een veilige manier uit de nieuw aangelegde tribune uit het stadion te begeleiden. Het districtscollege van Deurne was echter niet betrokken noch werd het advies gevraagd bij het intekenen van de nieuwe weg. Terwijl dergelijke ingreep onder de bevoegdheid valt van het district. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris voegt er aan toe: “Tenzij het in de omgevingsvergunning zou staan, bijvoorbeeld als een maatregel voor de brandweer, zouden we de weg moeten goedkeuren. Maar dat is zo niet.”

Achteraf bleek dat het niet om een beslissing ging. Een ambtenaar had een plan van onder het stof gehaald en dat was om een of andere reden beginnen te circuleren. Maar Tjerk Sekeris besluit: “Dat er een plan bestaat, betekent dat we de zaak toch wel aandachtig moeten opvolgen.”

Foto boven: voetbalstadion vanuit de Bremweide gezien

Foto onder: de bestaande weg

(foto’s: Swake)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)