Select Page

AZ Monica vraagt mensen met klachten om niet weg te blijven

AZ Monica vraagt mensen met klachten om niet weg te blijven

In AZ Monica zal wegens de coronacrisis vanaf 26 oktober een deel van de geplande ingrepen niet kunnen doorgaan. Maar het ziekenhuis vraagt aan patiënten met klachten om hun noodzakelijke zorg niet uit te stellen zodat onherstelbare gezondheidsschade kan worden voorkomen.

Woordvoerster Lieve Dierickx geeft meer uitleg: “Op vraag van de overheid realiseert AZ Monica tegen 26 oktober fase 1B van het schakelplan. Dit betekent concreet dat 7 bedden op intensieve zorgen en 28 bedden op de reguliere hospitalisatieafdelingen worden vrijgehouden voor COVID+ patiënten. Vanaf 2 november schakelt AZ Monica over naar fase 2A, wat betekent dat 10 bedden intensieve zorgen en 60 bedden op de reguliere hospitalisatieafdelingen beschikbaar moeten zijn voor coronapatiënten. De plannen liggen klaar, ons personeel is opgeleid en processen worden continu verfijnd op basis van de praktijkervaring. AZ Monica is klaar voor een nieuwe coronagolf.”

Maar Lieve Dierickx benadrukt dat, ondanks toename van het aantal coronabesmettingen, bang zijn om naar het ziekenhuis te gaan en een besmetting op te lopen, onterecht is. Dierickx: “AZ Monica is een veilige plaats voor medische zorg. De COVID-zorg wordt duidelijk gescheiden van de reguliere zorg en AZ Monica voorziet alle nodige maatregelen om patiënten veilig te behandelen. We vragen daarom aan onze patiënten met klachten om hun noodzakelijke zorg niet uit te stellen. Ambulante afspraken kunnen blijven doorgaan in het ziekenhuis en kunnen in de toekomst nog steeds worden ingepland.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

2 Comments

 1. Christina Andersen

  Heel onbeleefd behandeld door onthaal vandaag ! Die hebben gewoon de telefoon opgegooid! Kan wel zijn dat het druk is, maar zoiets doet ge niet !
  Dan bel ik de facturatie dienst, omdat ik wist dat er nog een rekening zou aankomen van jullie. Ja, 630 euro van opname begin mei. Ook een schandaal!
  En nog eens afgescheept!
  Maar hun naam willen ze nooit aan mij geven! Ook een schandaal!
  Wat is dat met jullie ziekenhuis ?

  Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)