Select Page

Oude knarren kiezen het luchtruim op de 30ste Stampe Fly In

Oude knarren kiezen het luchtruim op de 30ste Stampe Fly In

Het Stampe & Vertongen Museum en Antwerp Airport organiseren op zaterdag 11 en zondag 12 mei de 30ste editie van de Stampe Fly in.

Het weekeinde van 11 en 12 mei, telkens van 10.00 uur tot 17.00 uur, hebben bezoekers gratis toegang tot het luchthaventerrein voor de jaarlijkse Stampe Fly In. Danny Cabooter van het Stampe & Vertongen Museum geeft tekst en uitleg: “Zowel op zaterdag als zondag staat er een uitgebreid programma klaar. Bezoekers kunnen het A400M transportvliegtuig van defensie verkennen of zelf meevliegen met de Royal Antwerp Aviation Club of de legendarische SV-4 toestellen van Stampe &Vertongen, vliegtuigen die hun oorsprong hebben op onze Antwerp Airport. Ook staan er op beide dagen demonstratievluchten gepland met iconische vliegtuigen en vliegteams zoals de Pitts, Red Devils, Harvard, P40 en Fouga.”

Oude SV-4 toestellen naast moderne Pipistrel elektrische lestoestellen

Dat is nog niet alles. Danny Cabooter: “Zowel op zaterdag als zondag zullen de Black Devils parachutisten uit Schaffen ook een parachutesprong uitvoeren boven de luchthaven. Na een grondige restauratie is de Fokker DVII uit de film ‘The Blue Max’ terug in vliegbare toestand gebracht als herinnering aan de heroïsche luchtgevechten tijdens de Groote Oorlog. Ook deze zal tijdens de Fly In te bewonderen zijn. En tenslotte biedt dit jaar de Fly In eveneens een unieke gelegenheid om 100 jaar luchtvaartgeschiedenis van dichtbij te bekijken. SV-4 toestellen, die een eeuw geleden als eerste lesvliegtuigen op Antwerp Airport vlogen, zullen naast de moderne Pipistrel elektrische lestoestellen van ASL Academy te zien zijn. Dit illustreert een eeuw van innovatie en vooruitgang in de luchtvaart.”

Praktisch

Luchthaven van Deurne. Zaterdag 11 en zondag 12 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis, er zijn eet- en drankfaciliteiten, en huisdieren zijn niet toegestaan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)