Select Page

“Ongeval op de Lakborslei was te verwachten”

“Ongeval op de Lakborslei was te verwachten”

Gisteren had op de Lakborslei een aanrijding plaats tussen een wagen en een fietsster. Hierbij kwam een vrouw en haar zesjarig kindje ten val. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw raakte zwaargewond, het kindje kwam er met lichte kwetsuren vanaf. De omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

Voor de Fietsersbond is dit geen ongeluk, maar een ‘accident waiting to happen’. Wouter Berteloot van de Fietsersbond geeft meer uitleg: “De Lakborslei nodigt met het huidige brede profiel uit tot veel te snel rijden. Die geschilderde middenstrook is nergens nodig en zorgt enkel voor verkeersonveiligheid. Met een verfkwast had men al jaren geleden die middenstrook moeten verwijderen, de rijstroken tegen elkaar leggen en de fietspaden verbreden. De straat wordt opnieuw aangelegd, maar dat is geen reden om zo’n verfpotmaatregel niet onmiddellijk uit te voeren.”

Wouter Berteloot gaat verder: “Ook na de vernieuwde aanleg zal de straat trouwens een veel te breed wegprofiel, namelijk 6,5 meter, krijgen. Hoeveel snelle noord-zuidverbindingen voor het autoverkeer heeft Deurne-Noord eigenlijk wel nodig? De Singel ligt maar enkele honderden meter verderop. We hebben geen nood aan woonstraten met fietspaden, maar aan autoluwe woonstraten.”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) wijst echter naar de brandweer: “De straat is zo breed op ‘uitdrukkelijk advies’, lees bevel, van de brandweer.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)