Select Page

Jongeren spreken met elkaar in graffiti boodschappen

Jongeren spreken met elkaar in graffiti boodschappen

Vorige week merkte districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA) tijdens haar wekelijks avondloopje in Park Groot Schijn dat het skatepark beklad was met allerhande graffiti krabbels.

Schepen Brydenbach, bevoegd voor sport jeugd, doet haar relaas: “Uit de achtergelaten slogans werd al snel duidelijk dat groepjes jongeren een boodschap voor elkaar hadden achtergelaten. Door mijn ervaring met jongeren en de vele gesprekken die ik met hen reeds heb gehad, weet ik dat jongeren absoluut nood hebben aan ruimte waar ze kunnen rondhangen. Iets waar ik binnen ons jeugdbeleid ook rekening probeer mee te houden.”

De districtsschepen gaat verder: “Jongeren met een verschillende achtergrond komen in contact met elkaar in de publieke ruimte. Dit gaat vaak goed, maar ook soms fout. Tieners en jongeren die zich op bepaalde plekken op hun gemak voelen, gaan die ruimte soms innemen en stellen zo ‘claimgedrag’. Het is belangrijk dat we met de jongeren in dialoog gaan en hen wijzen op hun verantwoordelijkheden. Het vernielen of beschadigen van straatmeubilair, speeltoestellen of andere zaken in de publieke ruimte kan niet de manier zijn om een bepaalde boodschap naar anderen te brengen. Het prachtige skatepark is van iedereen. Jong, oud, ervaren, onervaren, skater, BMX-er, stepper,… iedereen moet er zich thuis kunnen voelen.”

Enkele dagen later verwijderde het graffiti-team van de stad de teksten en herstelde het skatepark in zijn oorspronkelijke toestand.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)