Select Page

Werkzaamheden aan de ‘brug van het Sportpaleis’ zijn begonnen

Werkzaamheden aan de ‘brug van het Sportpaleis’ zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Gabriel Theunisbrug aan het Sportpaleis zijn begonnen. Over twee jaar moet de klus geklaard zijn.

Het Albertkanaal zal in de toekomst aan belang winnen. Het kanaal wordt op sommige plaatsen verbreed en de bruggen verhoogd. De Brug van den Azijn werd eerder al vervangen en nu is het de beurt aan de Gabriel Theunisbrug aan het Sportpaleis. Het bouwwerk wordt verhoogd van 6,82 meter tot 9,10 meter en het kanaal dat hier een doorvaartbreedte van 48 meter heeft wordt verbreed tot 90 meter. De bruggenbouwers zullen de werkzaamheden in verschillende fases aanpakken. De nieuwe Theunisbrug zal uit drie aparte delen bestaan: twee delen met elk twee rijstroken voor auto’s en ruime voet- en fietspaden en een middelste deel speciaal voor de tram. Aan de kant van Merksem gaat ook het kruispunt van de Minister Delbekelaan en de Frans de l’Arbrelaan op de schop.

In eerste fase, van april 2019 tot april 2020, worden aan de oostkant (kant Kronenburg) twee nieuwe bruggen gebouwd naast de bestaande brug: een trambrug en een wegbrug met fiets- en voetpaden voor het toekomstige verkeer van Deurne naar Merksem. Auto- en fietsverkeer rijdt tijdens deze fase op de oude brug aan de kant van het Sportpaleis. In een tweede fase, van april 2020, kan de tram over de nieuwe trambrug en al het andere verkeer moet dan tijdelijk over de nieuwe brug. De oude brug wordt afgebroken en het derde deel komt in de plaats ervan. In april 2021 zou alles kant en klaar moeten zijn.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)