Select Page

Eva De Wolf maakt haar tweede cartoonalbum over corona

Eva De Wolf maakt haar tweede cartoonalbum over corona

De grote revelatie van de coronapandemie is toch wel cartooniste Eva De Wolf uit Deurne Zuid. Zij begon te tekenen tijdens de eerste lockdown en is sindsdien niet meer gestopt.

De tekeningentjes van Eva De Wolf zijn sterk verbonden met de actualiteit waarin corona het nieuws overheerste. Nu heeft zij haar cartoons verzameld in een ‘Lockdown logboek 2’.  De ondertitel is ‘De grote versoepeling’. Eva de Wolf lacht: “Het hele jaar stond eigenlijk in het teken van versoepelen. De vierde golf heeft ervoor gezorgd dat de titel toch niet zo de lading dekt als gehoopt.” Omdat Eva haast dagelijks een cartoon maakt, geeft haar nieuwe boek een mooi overzicht van het voorbije jaar: “Veel mensen die het doornemen, zeggen: ‘ik was die maatregelen al vergeten.’ Behalve dat de cartoons je even doen lachen, is het boekje ook een tijdslijn van deze pandemie. Waardoor je later deze gezondheidscrisis even terug voor de geest kan halen of navertellen.”

Cartoons gaan soms viraal op de sociale media

Enkele cartoons zijn dit jaar weer viraal gegaan op sociale media. Eva De Wolf legt uit hoe dat komt: “Ik probeer te vertalen wat mensen bezighoudt, of aan te voelen welk gevoel er leeft op het moment. Soms is dat al eens wat scherper dan anders. De cartoons worden vaak geïnspireerd door wat ik echt meemaak, maar ze zijn fictie natuurlijk. Toch krijg ik berichtjes van mensen ‘Ben je oké?’,  als ik bvb een cartoon over een doktersbezoek of een besmetting heb gemaakt. En laatst vroeg iemand op een zoom-meeting: ‘ooh, ben jij de Eva van Eva tekent?’. Dan ben ik blij dat het mijn tekeningen zijn die rondgaan, en ikzelf lekker anoniem kan blijven.”

Drie boekjes te winnen

Speciaal voor de lezers van Gazet van Deurne geeft Eva drie boekjes weg. Wie zijn/haar kans wil wagen, kan tot en met zondag 12 december zijn/haar naam en contactgegevens sturen naar info@gazetvandeurne.be. Vermeld wel als onderwerp ‘wedstrijd Eva’. Een onschuldige hand trekt hieruit drie gelukkige winnaars.

Het Lockdown Logboek is een ideaal eindejaarsgeschenk en is te koop via www.evatekent.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)