Select Page

Doe Deurne Dicht zamelt handtekeningen in in Berchem station

Doe Deurne Dicht zamelt handtekeningen in in Berchem station

Deze ochtend hadden actievoerders van Doe Deurne Dicht post gevat in Berchem station. Zij zamelden handtekeningen in tegen een nieuwe omgevingsvergunning voor de luchthaven van Deurne.

Doe Deurne Dicht ijvert voor de sluiting van de luchthaven van Deurne en roept op om zoveel mogelijk bezwaarschriften in te dienen tegen een nieuwe omgevingsvergunning. Dat het bovendien om een eeuwigdurende vergunning zou gaan, vindt de actiegroep een kwalijke zaak. En het argument dat de luchthaven door de overstap naar elektrisch vliegen duurzaam zou zijn, vinden de actievoerders een staaltje van ‘greenwashing’. Woordvoerster Ellys Van der Taelen: “Voor één kilogram brandstof heb je 25 kilogram batterijen nodig. Een vliegtuig zou volgestouwd moeten worden met batterijen. Er zal amper plaats zijn voor passagiers.”

De actie is volgens de woordvoerster goed verlopen: “We hebben veel mensen kunnen bereiken op 2u tijd. De meeste reizigers reageerden positief.  We deelden flyers uit waarop een QR code stond zodat men rechtstreeks op het bezwaarschrift komt. Mensen vonden de luchthaven ook vervuilend en verspilling van geld. Zij wilden meteen op papier tekenen.”

www.doedeurnedicht.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)