Select Page

30 trappers ontmoeten 25000 stappers

30 trappers ontmoeten 25000 stappers

De Trappers voor het Klimaat hadden zondag nog maar een opdracht: de fiets op en naar Brussel rijden om mee op te trekken in de Klimaatmars.

Voor de Grootouders voor het Klimaat die met hun fietstocht doorheen België rechtvaardige klimaatmaatregelen vroegen De finalewas zondag de laatste dag aangebroken. Op het programma stonden geen bezoekjes of gesprekjes meer, enkel maar fietsen van Nivelles (Nijvel) naar Brussel. Dat deden ze samen met de ‘Grands Parents pour le Climat’. Onderweg volgden de dappere fietsers een deel van het ‘Vieux canal’, een kanaal dat eertijds Charleroi met Brussel verbond maar nu niet meer operationeel is. De sluizen zijn buiten gebruik en je ziet dan ook hoe de natuur de oude vaartroute weer inpalmt. Het was met stip het mooiste stukje van het hele parcours.

In Brussel zetten de fietsers zich aan de Kruidtuinlaan, naast de Financietoren. Sinds het begin van de Klimaatmarsen zijn de trappen van die toren de verzamelstek van Grootouders voor het Klimaat. Vandaar worden de deelnemers aan de marsen toegejuicht. Als het gros van de deelnemers was voorbij gewandeld, sloten de oude actievoerders zich dan aan en trokken mee verder op. In het Jubelpark, eindpunt van de Klimaatmars, werd eveneens een punt achter Trappen voor het Klimaat gezet. De missie was volbracht.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)