Select Page

Drugs gerelateerd afval wordt behandeld als gewoon sluikstort

Drugs gerelateerd afval wordt behandeld als gewoon sluikstort

Bij een melding aan het wijkteam van de politie van lachgasflessen op het openbaar domein kreeg de melder het antwoord om dit door te geven aan de sluikstortcel van de stad Antwerpen. Het Vlaams Belang van Deurne vindt dat ongehoord.

Fractieleider Jan Van Wesembeeck legt uit waarom: “Dit is drugs gerelateerd afval dat bovendien in de buurt van het atheneum van Deurne was achtergelaten. Het maakt nog maar eens duidelijk dat De Wever en zijn college steeds meer het terrein verliezen in hun ‘war on drugs’ en aangiften als deze als ‘onbelangrijk’ klasseren, ofschoon deze meldingen vanuit een schoolomgeving komen.” Van Wesembeeck voegt er nog aan toe dat hij de gemeenteraadsleden van zijn partij de opdracht zal geven om de burgemeester en zijn college hierover aan de tand te voelen. Ook zal hij districtsburgemeester Sekeris (N-VA) hierover bevragen op het volgende DOF (Deurnes overleg fracties) want, zo zegt hij: “Veiligheidspunten mogen niet worden behandeld op een districtsraad wegens ‘geen bevoegdheid’.” Wat hem doet besluiten: “De stad Antwerpen had na de laatste gemeenteraadsverkiezingen meer bevoegdheden beloofd voor de districten. Maar uiteindelijk kregen de districten enkel het afval van de ‘borrelnootje’.”

Lachgas wordt gebruikt voor slagroomflessen. Het gas geeft een kortstondige roes, maar laat geen katergevoel na en is niet traceerbaar in het lichaam. Maar het gebruik ervan is niet ongevaarlijk. Het kan tot ernstige neurologische problemen leiden die onomkeerbaar zijn.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)