Select Page

Bewoners kunnen plots hun straat niet meer uit

Bewoners kunnen plots hun straat niet meer uit

De Jan Olieslagersstraat was vandaag voor enkele uren afgesloten. In de whatsappgroep van de straat weerklonk ongenoegen omdat de bewoners hierover niet op voorhand werden geïnformeerd.

“Klopt,” zegt Steven Van Bockstal, straatbewoner en districtsraadslid voor Groen: “Deze week begon de heraanleg van het fietspad op de Boekenberglei, van Drakenhoflaan tot Ruimtevaartlaan. Bewoners van de Boekenberglei kregen een brief in de bus, maar de bewoners van de Jan Olieslagersstraat werden vergeten. Wanneer er vandaag plots een hekwerk over de lengte van de Boekenberglei werd aangebracht, zaten de bewoners van de doodlopende straat enkele uren volledig ingesloten.”

De vernieuwde aanleg van het fietspad van de Boekenberglei kadert in het ‘Asfalteringsprogramma’ van stadsschepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA). In Deurne krijgen zeven straten een nieuw fietspad. Raadslid Van Bockstal klaagde eerder de onzorgvuldigheid aan waarmee dit project zich ontwikkelde. Van Bockstal: “De aan te pakken fietspaden zijn gekozen zonder advies van het district en zonder motivatie waarom net deze straten. Veel van de fietspaden op de lijst waren nog in perfecte staat.”

Dit geldt volgens Van Bockstal ook voor het stuk Boekenberglei tussen Ruimtevaartlaan en Drakenhoflaan, waarvan de onpare kant deze week dus een nieuwe laag asfalt kreeg. Van Bockstal: “Doordat de bewoners van de Jan Olieslagersstraat plots onaangekondigd hun straat niet meer in of uit konden rijden, creëer je onbegrip.” Steven Van Bockstal besluit: “Slecht bestuur.”

lees ook: https://www.gazetvandeurne.be/2024/04/05/de-stad-vernieuwt-fietspaden-zonder-overleg-met-het-district/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)