Select Page

Liefde is voor iedereen

Liefde is voor iedereen

Onder de gietijzeren Dellafaillebrug in het Boekenbergpark werd vandaag een slogan onthuld: “Liefde is voor iedereen”.

De gietijzeren Dellafaillebrug in Boekenbergpark, de witte brug met op de stijlen de wapenschilden van de families della Faille en van Havre, stond deze ochtend in de belangstelling van een groep toeschouwers. Onder de brug hangt sinds vandaag de zin ‘Liefde is voor iedereen’. Het ​ is een spreuk van 6 meter lang gemaakt uit roestvrij staal en gemaakt door Marjolein Cannoodt. De Deurnese kunstenaar vertelt waar deze zin vandaan kwam. Cannoodt: “Toen mijn dochter Cleo zeven jaar was, sprak zij deze woorden uit. Ik vond dit een waardevolle boodschap die moest worden uitgedragen. Het kunstwerk is gemaakt in haar geschrift.” Ook districtsschepen voor cultuur, Frank Vercammen (Vooruit) nam het woord: “Ik was meteen gewonnen voor het idee om deze slogan ergens op te hangen. Eerst wilde we hem aan het fietsknooppunt aan kasteel Sterckshof hangen. Uiteindelijk is het onderaan de brug van het Boekenbergpark geworden.”

Onder de toeschouwers staat Yves Valckiers, hij is minder enthousiast. Valckiers: “Het Boekenbergpark is een beschermd landschap en de brug zelf is een monument, want een van de eerste ijzeren bruggen, gemaakt in 1859. Moet je dan daaraan zo’n slogan hangen? Moet je überhaupt het park gaan ‘opleuken’? Mag een park niet gewoon park blijven?” Schepen Vercammen ziet geen probleem: “De brug krijgt meer aandacht en het kunstwerk maakt van de brug nu ook een symbool. Bovendien hebben we toelating van het Agentschap Onroerend Erfgoed.”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is verantwoordelijk voor cultureel erfgoed. Hij begrijpt de vraag: “Er zijn twee strekkingen. Enerzijds zij die een monument willen behouden zoals het is. Anderzijds zij die vinden dat een monument maatschappelijk moet worden kunnen ingevuld. En soms kan die tweede opvatting wel nuttig zijn. Neem nu de Jagerstoren die hier wat verder staat te verkommeren. In Engeland hadden ze daar ondertussen al een verblijfplekje van gemaakt.”

Foto boven: Het kunstwerk onder de brug

Foto onder: (vlnr) kunstenaar Marjolein Cannoodt, districtsschepen Frank Vercammen, districtsburgemeester Tjerk Sekeris.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)