Select Page

Heibel over onkosten van districtsraadvoorzitter Frank Geudens

Heibel over onkosten van districtsraadvoorzitter Frank Geudens

Het voorbije weekeinde stond in Antwerpen in teken van de reuzehonden van Royal de Luxe. Maar in Deurne was er een extra gespreksonderwerp: de uitbetaalde onkosten van districtsraadvoorzitter Frank Geudens (Vooruit).

Het was Jan Van Wesembeeck, fractievoorzitter Vlaams Belang in de districtsraad van Deurne, die de kat de bel aanbond. Op de schriftelijke vraag over de uitbetaalde onkosten van 2021 en 2022 die zijn fractie aan het districtsbestuur had gesteld, kreeg het Vlaams Belang een opvallend antwoord. Zes leden van de districtsraad hadden onkosten terugbetaald gekregen. Maar een van deze zes stak er met kop en schouders bovenuit: districtsraadsvoorzitter Frank Geudens. Hij kreeg in 2021 1604,95 euro en in 2022 1964,97 euro uitbetaald. Daaronder postzegels, een aantal etentjes en ook een iphone 13 mini. Vijf andere leden hadden in totaal voor 172,7 euro kosten ingebracht, voornamelijk transport gerelateerd. Voor Jan Van Wesembeeck is het duidelijk: “Socialistische graaicultuur in Deurne duikt weer op met gedoogsteun van N-VA.”

Een klein kind dat blijft zagen voor een lekstok

De eerste die reageerde was districtsburgemeester Tjerk Sekeris:. Hij liet optekenen dat: “Iedere keer als Frank Geudens onkosten indient, voel ik een plaatsvervangende schaamte. Hij kent geen schroom, iets wat voortvloeit uit de oude politieke cultuur. Hij is een mini-Siegfried Bracke.” De geviseerde Frank Geudens beweerde dan weer: “Er zijn afspraken gemaakt met het college dat ik jaarlijks tot 2000 euro aan onkosten mag indienen. Die kosten zijn verbonden met het uitvoeren van mijn mandaat.” Tjerk Sekeris ontkende die afspraak: “We moeten er maar op vertrouwen dat die kosten inderdaad zijn gemaakt in functie van zijn mandaat. Dat recht heeft hij, maar deontologisch loopt hij er de kantjes vanaf. In mijn ogen is dat graaien, maar wij kunnen daar niets aan doen. Binnen het college spreken we daar veel over. Maar Geudens is als een klein kind dat maar blijft zagen voor een lekstok.”

Met wie en waarom gaat hij eten

Naarmate het weekeinde vorderde en de bulldog Bull Machin en de Mexicaanse naakthond Xolo de stad doorkruisten, kwamen er meer reacties. De voorzitter van de Antwerpse afdeling van Vooruit, Sascha Luyckx, zei dat het om een Deurnese aangelegenheid gaat. En dat districtsburgemeester Sekeris leiderschap moet tonen. Fractieleider van Groen Deurne, Mathijs Post, poneerde dan weer dat Sekeris verantwoordelijk is voor de uitgaven en voor die onkosten zijn goedkeuring moet geven. Hij vond het wel zwak hoe Sekeris zijn coalitiepartner openlijk aanvalt. Post: “Geudens moet wel verantwoording afleggen voor zijn onkosten.” Eenzelfde geluid bij de PVDA-Deurne. Fractieleider Kristof Vissers: “We eisen duidelijke antwoorden op de volgende districtsraad. Als Geudens in een jaar tijd voor 1000 euro gaat eten, hebben we het recht te weten met wie en waarom.” Idem dito bij CD&V Deurne: “Het is de verantwoordelijkheid van het hele collegebestuur dat ervan wist. Onze fractie gaat dit mee tot op de bodem uitspitten.”

Foto: archief

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)