Select Page

Twee Deurnese woonprojecten genomineerd voor de Renaat Braemprijs

Twee Deurnese woonprojecten genomineerd voor de Renaat Braemprijs

De Renaat Braemprijs is de nieuwe driejaarlijkse architectuurprijs van de provincie Antwerpen voor innovatieve woonprojecten. Uit verschillende inzendingen nomineerde een vakjury acht projecten, verspreid over de provincie. Twee ervan liggen in Deurne.

Eksterlaar

In dit stedelijke binnengebied werden 33 sociale huurappartementen gerealiseerd rond een centraal binnenhof. De woningen zijn ontworpen als doorzonwoningen met leefruimtes die uitkomen op het groene autovrije hof. Elk appartement heeft een private buitenruimte in de vorm van terrassen of patio’s, waardoor er zowel ruimte is voor privacy als voor ontmoeting. De gebouwen zijn zo ontworpen om een reorganisatie of herbestemming in de toekomst mogelijk te maken. Het project werd overgedragen aan een lokale sociale huisvestingsmaatschappij die de woningen toewees aan kandidaat-huurders.

Tripelhuis

Het Tripelhuis in Deurne biedt ruimte aan drie gezinnen in één groot huis dat bestaat uit grondgebonden gezinswoningen en compacte appartementen. Het project omvat een interessante puzzel van verspringende verdiepingen met diverse woontypes en gemeenschappelijke ruimtes. De architectuur sluit aan bij de omgeving met een subtiele verwijzing naar art-deco en een focus op verbinding en interactie tussen de bewoners.

Stemmen

Een vakjury en een publieksjury duiden elks een laureaat aan. Via www.renaatbraemprijs.be kan iedereen zelf stemmen op zijn favoriet. De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 23 mei in het provinciehuis in Antwerpen.

Foto boven: Eksterlaar (Olmo Peeters)

Foto onder: Tripelhuis (Olmo Peeters)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)