Select Page

Bart De Wever valt Meirem Almaci verbaal aan

Bart De Wever valt Meirem Almaci verbaal aan

Twee toppolitici uit Deurne hadden een aanvaring. Bart De Wever, burgemeester en partijvoorzitter N-VA, sabelde in een interview met het rechtse weekblad ’t Pallieterke Meirem Almaci, oud-voorzitster Groen, neer. Die liet zich niet doen en diende de burgemeester van repliek. Ook het gemeenteraadslid Karen Maes herinnert de burgemeester fijntjes eraan dat Groen zijn partij in Deurne ooit uit de nesten hielp.

Burgemeester De Wever gaf in het weekblad ’t Pallieterke, een blad dat nauw aansluit bij het gedachtengoed van de N-VA, zijn mening over Groen als potentiële coalitiepartner na volgende gemeenteraadsverkiezingen. De Wever: “Groen is een verschrikkelijke partij. Groen is een partij waar ik níks mee heb. Níks. Natuurlijk moet je in een democratie coalities zien te vormen, maar dan moet er wel íéts van gemeenschappelijke grond zijn. Ik zie een coalitie met Groen niet zitten en zal er electoraal alles aan doen om die te vermijden.”

Een verbale aanval op oud-voorzitster van Groen

En dan richtte Bart De Wever zijn pijlen op Meirem Almaci van Groen: “Dat je je sjerp moet veiligstellen door de deur te openen voor een coalitie met Almaci… Het idee alleen al. Groen zou allerlei ideeën waarvan ik gruwel willen implementeren in Antwerpen. Van zo’n coalitie wil ik geen burgemeester worden.” Opvallend was ook dat De Wever mild was voor Filip De Winter van het Vlaams Belang die hij een ‘vakman’ en een ‘Duracell-konijn’ noemde. Al zag hij hem geen schepen worden, wat de vraag oproept of deze opmerking betekent dat hij een coalitie met het Vlaams Belang dan wel ziet zitten.

De groene politica reageerde snedig: “Wat een mens al niet moet doen om zijn sjerp veilig te stellen: een fascist eren als vakman en een linkse vrouw met migratieachtergrond die zich verzet tegen ongelijkheid als ultieme gruwel voorstellen.” In haar analyse schreef ze dat het palmares van De Wever als voorzitter van de N-VA mager uitvalt. Om dit te verdoezelen is hij begonnen met mensen op de korrel te nemen die een andere culturele achtergrond of religie hebben dan de doorsnee Vlaming. Zij besloot: “Het enige resultaat is dat het extreemrechtse discours verder werd gelegitimeerd en aangeblazen.”

Groen heeft de N-VA gedepanneerd

Ook Karen Maes, Deurnes gemeenteraadslid voor Groen, las met grote verbazing de aanval op haar partij en haar oud-voorzitter. Maes: “Ik wil Bart De Wever graag in de herinnering brengen dat Groen in zijn eigen district 10 jaar geleden de N-VA heeft gedepanneerd toen het districtsbestuur zich hopeloos vast had gereden. En nieuwe en frisse ideeën in het bestuur heeft binnengebracht zoals het ‘speelweefselonderzoek’ waarbij werd nagegaan waar er concentraties van spelende kinderen waren. Om daar een veilige omgeving te creëren. En de ‘zilveren lussen’ waarbij werd gekeken hoe senioren zich verplaatsen om dan maatregelen uit te werken om die routes zo veilig mogelijk te maken. En dat het districtsbestuur er nu nog altijd gebruik van maakt.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Partly Cloudy
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h N
Humidity: 80%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)