Select Page

Kardinaal Cardijnplein wordt een echt plein

Kardinaal Cardijnplein wordt een echt plein

Het Kardinaal Cardijnplein ligt in de buurt van het vliegveld, op de grens van Borgerhout en Deurne. Het lijkt op een straat met een brede middenberm die enkel wordt gebruikt om honden uit te laten. Het plein krijgt nu een ‘extreme makeover’.

District Borgerhout wil meer ruimte voor bewoners op het Kardinaal Cardijnplein. De heel brede straat met middenberm krijgt een normale breedte waardoor er ruimte vrijkomt voor een plein. Het district kiest voor een kwalitatieve en groene verblijfsruimte waarbij een verhoogde verkeersveiligheid, het comfort en de beleving van de gebruikers centraal staan. De werken staan gepland voor het najaar van 2024.

Borgerhouts districtsschepen voor openbaar domein, Luc Moerkerke (Groen) geeft uitleg: “Er komt een groene ruimte met aandacht voor verkeersveiligheid en speelmogelijkheden voor kinderen. In de hete zomermaanden kunnen bewoners genieten van de koelte door de schaduw van grote bomen. Ook de parkeerplaatsen worden maximaal onthard en vergroend.”

De schepen gaat verder: “Door meer plein te creëren, komt er ruimte vrij om toekomstbomen te planten. Toekomstbomen zijn bomen die de ruimte krijgen om te groeien, zo worden ze gemakkelijk meer dan 120 jaar. Ze kunnen een veel grotere kruin ontwikkelen, wat ervoor zorgt dat ze meer fijn stof vangen, meer broeikasgassen opslaan, meer schaduw geven, … dan kleinere bomen. Ze leveren dus een grote bijdrage aan de strijd tegen de klimaatverandering.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. kash

    ik ben een bewoner in kardinaal cardijnplein, en ik vind dit niet een goed idee. we krijgen al te veel lawaai van de vliegtuigen en nu komen de kinderen er bij. dit was een rustig plaats gelieve het zo te houden.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)