Select Page

Nieuwe fontein wordt een waterspeeltuin

Nieuwe fontein wordt een waterspeeltuin

Werklieden zijn begonnen met het verwijderen van de fontein in het Te Boelaarpark. Als die klus geklaard is, start de bouw van een nieuwe speelfontein.

De nieuwe fontein is nog een uitloper van Wijkbudget 2014 waarbij de inwoners van district Borgerhout initiatieven konden indienen. Daarna kon iedereen stemmen op het project van zijn voorkeur. Het project H2O van Steve Janssens en Bart De Schepper beoogde de aanleg van een ‘waterspeeltuin’. De twee vrienden gingen hun mosterd halen in Park Spoor Noord. Zij rijfden een meerderheid van de stemmen binnen en wonnen 16000 euro voor de realisatie van hun voorstel. Het district had ondertussen ook al 30000 euro gereserveerd voor de nieuwe fontein. De stad Antwerpen kwam een kleine twee jaar later met een voorstel, maar dat werd door de initiatiefnemers afgewezen als te abstract. Het hele project was weer bij af.

Nu is het zover. Er is een ontwerp dat door iedereen is goedgekeurd. Met ondiepe waterpartijen zodat de nieuwe waterspeeltuin ook voor kleine kindjes veilig is. En met een soort van doolhof zodat kinderen als het water in de koude seizoenen wordt afgezet, nog altijd in de fontein kunnen blijven spelen. De werklui zijn begonnen. Er worden strenge veiligheidsmaatregelen getroffen. De werkplek is hermetisch afgesloten zodat de schoolgaande kinderen niet zomaar op het bouwterrein kunnen. En de werkzaamheden worden stilgelegd bij het begin en het einde van de schooldag. De kosten van de waterspeeltuin worden geraamd op 200000 euro.

Foto boven: de fontein wordt afgebroken

Foto onder: de fontein voor kasteel Te Boelaer (afgebroken in 1979)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)