Select Page

Een nieuw gezicht voor de buurderij

Een nieuw gezicht voor de buurderij

Buurderij Gitschotelhof (Deurne-Zuid, Borgerhout extra-muros en Berchem-Groenenhoek) en buurderij Districtshuis (Deurne Noord) krijgen een nieuwe verantwoordelijke: Marrigje Spoelstra, een jonge, geëngageerde vrouw. Gazet van Deurne had een gesprekje met haar.

GvD: “Vanaf nu ben je de nieuwe buurderijverantwoordelijke. Stel je zelf eens voor?”

Marrigje Spoelstra: “Ik ben Marrigje, met klemtoon op de eerste lettergreep. Moeder van twee kleine ukjes. In het dagelijkse leven doe ik zowel het ontwerp als de uitvoering van ruimten voor de culturele en educatieve sector. Denk hierbij dan aan bibliotheken, culturele centra, filmfestivals,>… Ik was verantwoordelijke voor de ‘make-over’ van Cinema Rix.”

GvD: “Waarom zet je nu de stap naar de Korte Keten in de landbouw?”

Marrigje Spoelstra: “Toen een tijd terug in Nederland de boeren de vlag omgekeerd ophingen, werd het duidelijk dat de landbouwsector het heel erg moeilijk heeft, ook hier bij ons. Boeren werken het hardst voor de voedselproductie maar verdienen het minst. Door de verkoop van boer aan consument krijgt de boer loon naar werk.”

GvD: “En waarom jouw inzet op de buurderij?”

Marrigje Spoelstra: “Ik vind het een leuk initiatief. Er is een ruime keuze aan groente, vlees, zuivel, vis, ambachtelijk bereide producten,…  De boeren komen zelf hun producten uitdelen, je kan een praatje met hen slaan. Bovendien vind ik de formule om online te bestellen gemakkelijk. Het helpt ook om bewust aan te kopen. En het is eveneens nog eens goed voor het klimaat.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)