Select Page

Kweeperengelei voor mensen met een beperking

Kweeperengelei voor mensen met een beperking

De buurderijen van Deurne gaan tijdelijk in zee met Leef vzw, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Buurderij Cinema Rix en buurderij Gitschotelhof werken in de aanloop naar Kerstmis samen met een producent die geen bereider van voeding is. Dat vraagt om een woordje uitleg. Marleen Desloovere is ergotherapeut bij Leef en zij vertelt hoe de vork aan de steel zit: “Leef is ontstaat uit een initiatief van ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. De aanleiding tot de oprichting was het gebrek aan opvangmogelijkheden voor de kinderen, na de beëindiging van hun schoolopleiding in het buitengewoon onderwijs. In 1994 werd in Ranst het “Tehuis niet-werkenden” in gebruik genomen. Er zijn aparte activiteitenlokalen en 5 woningen, verbonden door een patio. Sedert maart 2015 biedt Leef ondersteuning aan 48 bewoners. Daarnaast zijn er een veertigtal mensen die naar het dagcentrum komen. Zij doen tal van activiteiten, waaronder het maken van kweeperengelei.”

De twee Deurnese buurderijen willen in de aanloop naar Kerstmis dit initiatief steunen en bieden op volgende bijeenkomst huisbereide kweeperengelei aan. Marleen Desloovere: “De fruitbomen staan hier op het domein. De kweeperen worden door onze mensen zelf geplukt. Bij het koken van de gelei krijgen we hulp van derden. Maar het plakken van de klevertjes gebeurt dan weer door hen.”

  • Buurderij Gitschotelhof: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/7705
  • Buurderij Cinema Rix: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/8128

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)