Select Page

Jonge vosjes gevonden

Jonge vosjes gevonden

In het opvangcentrum voor wilde dieren, VOC Brasschaat/Kapellen, werden twee vossenpups binnengebracht. Ze werden gevonden in Park Groot Schijn in Deurne.

Het was het VOC Brasschaat/Kapellen dat het nieuws bekend maakte: “Twee jonge vosjes werden op 26 maart binnengebracht. De vinder dacht dat het om Stafford pups ging. Ze hebben even gewacht om te zien of de ‘moederhond’ terugkwam. Maar omdat er al een dode pup lag, hebben ze uiteindelijk de twee pups naar het opvangcentrum gebracht.” Daar werd het al snel duidelijk dat het om jonge vosjes ging. De twee beestjes, twee teefjes, kregen de namen Viënna en Volta en stellen het wel.

Het VOC heeft nog een goede raad: “Begin zelf nooit met het grootbrengen van jonge wilde dieren. Ze worden namelijk heel ziek van gewone melk. Breng ze naar een gespecialiseerde opvang. Daar krijgen ze speciale melk.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)