Select Page

Man zoekt na 75 jaar zijn pleegzusje terug

Man zoekt na 75 jaar zijn pleegzusje terug

Daniel Desplentere is op zoek naar een vrouw uit Deurne. Hij heeft een foto van haar maar die is al 58 jaar oud. De dame in kwestie is vermoedelijk 80 jaar, even oud als hij zelf.

De kranige man doet zijn verhaal: “Na de hevige bombardementen na WO II (nvdr. de vliegende bommen) sloegen velen Antwerpenaren op de vlucht richting binnenland of kust. Ook kinderen werden via hulporganisaties naar Vlaanderen overgebracht. Mijn ouders die toentertijd in het landelijke Coolscamp, nu Koolskamp in Ardooie, West-Vlaanderen, woonden, werden eveneens pleegouders en dit in de periode van oktober 1944 tot april 1945. Het betreft een meisje met de naam Josephine of Josephina, vermoedelijk uit Deurne en eveneens vermoedelijk geboren in 1940 zoals ik. Buiten een paar foto’s heb ik geen gegevens, geen familienaam, geen adres.”

Desplentere legt ook uit waarom hij zijn zoektocht specifiek richt op Deurne: “De reden waarom ik mij baseer op Deurne, komt omdat ik in het bezit ben van een foto als aandenken aan haar plechtige communie, vermoedelijk in 1952, en gericht aan ‘nonkel en tante’. Die foto werd genomen bij Photo-Studio G. Bryon, Gallifortlei, 124 in Deurne-Antwerpen die misschien niet meer bestaat. Een tweede foto is deze van Josephine samen met haar ouders.”

Wie een tip van de sluier kan oplichten, zou Daniel Desplentere gelukkig maken. Reageren kan naar Gazet van Deurne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. August Minner

    Ik gaf op 8/10 reeds aan Daniel het email adres door van ene Davy de Winter uit Roeselare die een thesis en reeksen maakte over de Antwerpse kinderen tijdens de 2e wereldoorlog. Blijkbaar zonder gevolg succes gezien dit artikel… De gezichten op de foto’s komen me bekend voor… Chiro van destijds? Davy gaf mij interessante info over vroeger (ik was ook op de vlucht) in Ingooigem. Ik hou nog steeds contact met een kleinkind van m’n pleegouders.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)