Select Page

Deurne plant rode beuk ter ere van ‘den dubbel’ van RAFC

Deurne plant rode beuk ter ere van ‘den dubbel’ van RAFC

Deze ochtend plantte district Deurne een rode beuk in de Bremweide ter ere van ‘den dubbel’ van RAFC. De club won afgelopen seizoen de landstitel en de Beker van België en het district eerde die topprestatie met een boom in de Bremweide, vlak bij het Bosuilstadion.

Op 4 juni 2023 werd Royal Antwerp Football Club kampioen op de slotspeeldag van de Belgische voetbalcompetitie. In de 94ste minuut maakte Toby Alderweireld 2-2 gelijk tegen KRC Genk en daarmee won Antwerp zijn 1ste landstitel in 66 jaar. Een paar weken eerder haalde de ploeg al haar 4de Beker van België binnen, goed voor een historische dubbel — de 1ste uit de clubgeschiedenis. Om die topprestatie te vieren plantten districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA), districtsschepen Frank Vercammen (Vooruit), RAFC-speler Mandela Keita en COO van RAFC Kris Onghena vandaag een rode beuk in de Bremweide, vlak bij de thuisbasis van de club.

Het district koos voor een Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ of rode beuk: de kleur verwijst naar de Deurnese voetbalclub en net als RAFC zal de boom bekend staan als The Great Old. Om de beuk alle kansen te geven om uit te groeien tot een oude reus werd de bodem in de Bremweide geënt met schimmels die van nature voorkomen op de wortels van beuken. Zo neemt de boom beter voedingsstoffen op en hij kan beter tegen droge(re) periodes. Daarnaast zal de groendienst beukenblad uitspreiden en een kastanjehouten hekwerk plaatsen rond de beuk zodat het bodemleven in alle rust kan opstarten.

Foto: (vlnr) Mandela Keita, Kris Onghena, Frank Vercammen en Tjerk Sekeris planten de nieuwe ‘Great Old’.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)