Select Page

Geen Kunstroute dit jaar

Geen Kunstroute dit jaar

Er komt dit jaar geen Kunstroute bij het Rozenfeest in het Rivierenhof. Een aantal kunstenaars betreuren dat.

Als de rozen bloeien in het Rivierenhof is het feest. Dan kan je rozen kopen, advies vragen aan kenners en rozenverhalen beluisteren. Samen met het feest van de koningin der bloemen had tot vorig jaar ook de Kunstroute plaats. Kunstenaars en hobbyisten uit Deurne stelden hun creaties tentoon. Maar dit jaar valt de Kunstroute weg. Een aantal deelnemers betreuren dat. Rina Calander ontwerpt zelf juweeltjes en voor haar was de Kunstroute een moment waarop ze haar creaties kon laten zien aan een breed publiek. Ze kroop in haar pen om deze beslissing te betreuren. Calander: “Ik hoorde vanuit het district dat er minder interesse was van kunstenaars, onder meer omdat we daar in de rode tentjes van de stad staan. En dat zou een vertekening geven van de kunstwerken. Ikzelf heb LED-lampjes aangeschaft om de rode schijn te neutraliseren.”

De Kunstroute was een initiatief van het district. De beslissing van het schrappen is nog van vorig bestuur, daarom wil Stijn Van Bauwel, secretaris van de cultuurraad, uitleg geven: “Teveel bezoekers kuierden voorbij de standjes, zij kwamen in hoofdzaak voor de rozen. En daardoor haakten steeds meer kunstenaars af. Vandaar dat het beleid en de cultuurantenne hebben besloten om er mee op te houden.” Van Bauwel benadrukt echter dat cultuurraad, cultuurdienst en bevoegde schepen Frank Vercammen (sp.a) kortelings gaan samen zitten om een alternatief uit te werken.

(Foto: district Deurne)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)