Select Page

Applaus voor de fietsers

Applaus voor de fietsers

Drie juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldfietsdag. En dat werd herdacht in Antwerpen. De Deurnese afdeling van de Fietsersbond had zich aangesloten bij de Groot-Antwerpse afdeling. Groen Deurne had dan weer aan kasteel Sterckshof post gevat.

Wie gisteren op de fiets stapte kreeg misschien wel een daverend applaus langs het fietspad. Drie juni is namelijk Wereldfietsdag en dus riep de Fietsersbond iedereen op om fietsers in de ochtendspits een staande ovatie te geven. Met het applaus wilden ze laten zien dat de fietsers zijn goed bezig zijn.

Wouter Berteloot, voorzitter van de Fietsersbond Deurne, somt op waarom zij voor het krieken van de dag waren opgestaan om te applaudisseren: “ Wij willen fietsers feliciteren: ze kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel. Wij willen fietsers bedanken: ze maken de wereld een stuk plezanter. Wij willen automobilisten stof tot nadenken geven: het kan ook anders. En tenslotte willen wij beleidsmakerstonen dat veilige fietsinfrastructuur werkt. Er is een publiek voor en het doet meer mensen fietsen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

2 Comments

 1. Ken

  De fietsersbond samen met Groen aant applaudisseren… en dan durft Wouter nog zeggen dat ‘ie politiek neutraal is… go fish!

  Reply
  • Wouter

   Ken, je moet wat beter lezen. Er staat duidelijk in het artikel dat de afdeling van Deurne zich heeft aan gesloten bij de Fietsersbond Antwerpen. Het staat trouwens elke partij vrij om deel te nemen aan de applausactie. N-VA heeft dat in het verleden ook al gedaan. Iedereen welkom! Dàt is neutraliteit.

   Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)