Select Page

Na het districtshuis blijven ook de deuren van bib Couwelaar dicht

Na het districtshuis blijven ook de deuren van bib Couwelaar dicht

Maandag werd het districtshuis gesloten. Een dag later bleven de deuren van bibliotheek Couwelaar dicht. Het ging echter om twee verschillende redenen.

Het districtshuis van Deurne werd maandag voor drie dagen gesloten omdat zeven van de 72 loketbedienden positief testten op corona. Gedurende deze periode werd het gebouw ontsmet. Dinsdag bleven dan de deuren van de bib Couwelaar gesloten. Maar deze keer was het coronavirus niet de oorzaak. Bib-medewerker Peter Van der Jeught vertelt: “Een technisch defect zorgde ervoor dat de elektrische deuren niet open konden. Eigenlijk was het probleem al de dag daarvoor begonnen. Maar toen kreeg een medewerker van de firma Kohne het defect hersteld. Dinsdag was de technicus niet beschikbaar en heeft iemand van de ‘Drie Torekens’ het zaakje gerepareerd. Gisteren is dan de man van de firma Kohne teruggekomen.”

De deuren zijn niet het enige zwakke punt van de bibliotheek. Peter Van der Jeught: “Ook de personeelslift is al een half jaar buiten gebruik. Blijkbaar is het wachten op een onderdeel. De klapraampjes, in de jeugdafdeling de enige manier om te verluchten, zijn dringend aan vervanging toe. En er is al drie jaar geuroverlast in de toiletten van de afdeling Muziek & Beeld.” De medewerker zucht: “Er moet dringend worden geïnvesteerd in deze bib.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)