Select Page

Sinterklaas komt naar Deurne

Sinterklaas komt naar Deurne

Op zondag 3 december komt op uitnodiging van de Winkeliersvereniging Deurne Centrum, Sinterklaas aan in Deurne. Deze keer kiest de goedheiligman voor een traditionele aankomst in een sierlijke koets getrokken door paarden. Het feestelijke gebeuren vangt aan om 11u30 bij het districtshuis van Deurne, waar Sinterklaas zal worden verwelkomd door districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). Alle kindjes zijn welkom.

Na de ontvangst op het districtshuis zal Sinterklaas een bezoek brengen aan de kasteelheer van Kasteel Rivierenhof. Die heeft speciaal voor zijn gasten een ontbijt voorzien, in afwachting van de Sint. Wie daarvoor wil reserveren kan dat via de website van het kasteel. Na zijn bezoek aan het ontbijt vervolgt de Sint zijn tour richting Deurne-Zuid via Dé Herentalsebaan, en dan terug richting Deurne-Noord naar het Wim Saerensplein, om uiteindelijk richting eindbestemming te vertrekken en een drinkpauze in te lassen bij Café Den Witten Hert aan het Cogelsplein.

Gratis fotomoment aangeboden door de winkeliersvereniging

Bij Café Den Witten Hert worden kinderen getrakteerd op een onvergetelijk moment: een gratis foto met Sinterklaas en een chocolade-attentie samen met een zakje snoep. De organisatie vraagt ouders om hun kinderen vooraf in te schrijven voor dit foto-moment via https://www.deurnecentrum.be/sinterklaas-fotomoment/  om alles vlot te laten verlopen.

Voorzitter van de winkeliersvereniging Alain Hoeckx is opgetogen met het bezoek van Sinterklaas en benadrukt het belang van deze jaarlijkse traditie voor het district en de lokale handel: “Deze feestelijke dag versterkt de band tussen de jongste en minder jonge inwoners van Deurne en de lokale winkeliers. Met het afschaffen van de intocht via de luchthaven van Deurne is dit nog het enige gratis initiatief dat ons rest.”

Praktisch:

  • Zondag 3 december 2023
  • Start 11u30: Districtshuis Deurne
  • 12u00: Kasteel Rivierenhof
  • 13u00: Herentalsebaan
  • 14u00: Wim Saerensplein
  • 15u00: fotomoment Café Den Witten Hert
  • Inschrijven fotomoment noodzakelijk

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)