Select Page

Dierenbeul aan het werk

Dierenbeul aan het werk

Jan Mertens woont in de buurt van Van Loenoutstraat-Venneborglaan. Zijn kat werd een week geleden slachtoffer van dierenmishandeling. Mertens doet een oproep voor getuigen.

Jan Mertens doet zijn verhaal: “Mijn kat Malow kwam op een ochtend thuis met een ijzeren strop rond zijn nek. Ik ben naar de dierenarts geweest en ondertussen gaat het al beter met het diertje.” Mertens legde klacht neer bij de politie maar doet ook nog eens een oproep naar zijn buren: “Hebt u een week geleden kattengehuil gehoord? Een kat met pijn klinkt anders dan vechtende katten, of hebt u iets gelijkaardigs te melden? Zo ja, gelieve dan contact op te nemen met de politie.” Het is niet het eerste incident. In 2014 kwam de vorige kat van Mertens thuis met een ijzeren strop rond zijn poot. En in 2018 was er een geval van vermoedelijke vergiftigde visresten. Mertens waarschuwt de dierenmishandelaar: “Vanaf nu krijgen mijn katten een airtag waarmee ik ze via een app op mijn telefoon kan volgen en traceren. En dat gaat terug in de tijd in de tijd.”

Om onnodige discussie te vermijden: de dierenwelzijnsregelgeving verplicht voor geen enkele diersoort dat die in een hok of binnen moet worden gehouden of permanent moet worden vastgemaakt. Voor wat dierenwelzijn betreft geldt de regel dat alle dieren gehouden moeten worden volgens hun specifieke behoeften.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)