Select Page

Ertbrugge viert zijn 35ste + 1 verjaardag

Ertbrugge viert zijn 35ste + 1 verjaardag

Met een jaar uitstel (door corona) vierden Wijkgroep Ertbrugge, district Deurne en de gemeente Wijnegem de 35e verjaardag van het beschermde landschap Ertbrugge.

In 1985 werd Ertbrugge beschermd als landschap. Met twee kastelen, een Ferrarrisbos en prachtige dreven, vormt dit gebied een ecologisch waardevolle groene buffer van 94 ha tussen Wijnegem en Deurne. Gisteren werden de aantrekkelijkste plekjes van het landschap in de kijker gezet en werd er eveneens taart gegeten. Ruim 100 mensen kwamen naar het verjaardagsfeest afgezakt.

Districtsburgemeester van Deurne Tjerk Sekeris (N-VA) en burgemeester van Wijnegem Leen Wouters (N-VA) plantten ook een paaltje midden op de Boze Dreef. Voortaan is gemotoriseerd verkeer niet meer toegelaten. En hopelijk wordt er dan ook minder gesluikstort. Sekeris kondigde eveneens aan dat de Haviklaan en Koningsarendlaan worden geknipt waardoor een open ruimte ontstaat die kan worden ingericht als officiële inkom van Ertbrugge.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)