Select Page

Merlijn vzw zoekt sponsoring voor zonnepanelen

Merlijn vzw zoekt sponsoring voor zonnepanelen

Op de Schotensesteenweg in Deurne Oost ligt Merlijn vzw, een multifunctioneel centrum voor kinderen tussen 0 en 6 jaar met zorgbehoeften. Kinderen en hun ouders kunnen er terecht voor dagopvang, vormingen en ondersteuning. Vijftig medewerkers omringen deze kinderen met de nodige zorgen en helpen elk kind groeien op zijn of haar eigen tempo. Omdat de vzw alle hulp kan gebruiken voor investeringen aan haar infrastructuur, zetten enkele ouders dit najaar een actie op.

Directeur Steven Wouters legt uit waarom dat nodig is: “Tijdens de energiecrisis vorig jaar werd duidelijk dat we dringend een meer duurzame weg moeten inslaan. We kozen om zonnepanelen te laten leggen, wat uiteraard een hele investering is. Als vzw moeten we immers zelf voor die kosten instaan. Het wordt een uitdaging om de nodige middelen bij elkaar te krijgen, maar we geloven er in.”

Met de actie ‘Zoet & Wijn’ kan iedereen nu zonnepanelen sponsoren. Door wafeltjes of andere koekjes, ambachtelijk appelsap of (schuim)wijn te bestellen, help je Merlijn op weg naar een duurzamere toekomst. Daar zullen vooral de kinderen zelf de vruchten van plukken. De twee zoontjes van Nena De Roey gaan al enkele jaren naar het centrum. “Voor hen is Merlijn echt een tweede thuis geworden”, vertelt ze. “Door deze actie op poten te zetten, willen we als ouders iets terugdoen voor de fantastische zorg die onze kinderen hier krijgen.

Bestellen kan nog tot 1 december op www.zoetenwijnmerlijn.be  

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)