Select Page

Vliegveld en Vliegerplein staan tegenover elkaar in de rechtbank

Vliegveld en Vliegerplein staan tegenover elkaar in de rechtbank

Deze voormiddag startte voor de correctionele rechtbank de zaak die actiegroepen ‘Vliegerplein’ en ‘Verlenging Nooit’ aanspanden tegen de Vlaamse Overheid.

De twee actiegroepen, waarbij ook de gemeenten Mortsel en Borsbeek zich hebben aangesloten, dagvaarden het Agentschap Wegen en Verkeer en het departement Mobiliteit en Openbare Werken, de leidende ambtenaren, hun bevoegde minister en de minister-president, als vertegenwoordiger van de regering en eigenaar van de gronden. En ook LOM (Luchthaven Ontwikkelingsmaatschappij) Antwerpen NV, als erfpacht- en opstalhouder, en zijn gedelegeerd bestuurder, tevens leidend ambtenaar van het departement Mobiliteit en Openbare Werken. En tenslotte ook LEM (Luchthaven Exploitatiemaatschappij) Antwerpen NV, als private uitbater. Eigenlijk is die derde partij Egis.

Redenen van de dagvaarding zijn “de illegale uitbreiding van het vliegveld, de bouwovertreding ter gelegenheid van de aanleg van de tunnel en de exploitatie zonder milieuvergunning.” Bij de aanleg van de tunnel is er een verharding onder een strook landbouwgrond aangebracht. De actiegroepen eisen het herstel van de landbouwzone in haar oorspronkelijke staat zoals opgelegd door de bouwvergunning. Woordvoerder van Vliegerplein, Piet De Roeck brengt verslag uit: “Deze voormiddag hebben de advocaten van beide partijen hun pleidooien gehouden. Het dossier telt ruim 300 pagina’s besluiten en 200 pagina’s documentatie. De procureur volgde onze zienswijze dat er overtredingen zijn gebeurd.” De uitspraak van de rechtbank volgt op 30 oktober.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

2 Comments

  1. Ronald

    In vonnis van de rechtbank op 6 november 2020 heeft men de uitbreiding van de luchthaven als onwaar bestempeld en de actiegroepen, maar ook de gemeentebesturen die zinloos belastingsgeld hadden ingezet, ongelijk gegeven. Hopelijk zullen de diverse gemeentebesturen zich twee maal bezinnen in de toekomst alvorens ze opnieuw belastingsgeld van de burgers op een zinloze manier wensen weg te smijten en zich over te geven aan enkele heethoofden die alles doen om zich in de kijker te werken voor eigen belang in plaats van het belang van de bevolking.

    Reply
  2. swa

    Het word stilaan tijd , dat groepje” vliegerplein” elders gaat zeveren of nog beter elders gaat wonen. Zo een bende zeikerds kunnen we in de gemeente “Deurne” best wel missen……….

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)