Select Page

Vlaams Belang vraagt ontslag van de districtsburgemeester

Vlaams Belang vraagt ontslag van de districtsburgemeester

Vlaams Belang Deurne vraagt het ontslag van districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en dient een aanvraag in voor een financiële audit bij het Agentschap Binnenlands Bestuur (Vlaanderen).

Eind augustus diende de Deurnese Vlaams Belang-fractie bij het Antwerpse Bureau voor Integriteit van de stad Antwerpen een vraag in over de uitbetaalde onkosten van de districtsraadsleden. De fractie had uitgevlooid dat districtsraadsvoorzitter Frank Geudens (Vooruit) in 2021 en 2022 voor ongeveer 3500 euro aan onkosten had ingediend. Volgens fractieleider Jan Van Wesembeeck was er echter geen rechtsgeldige motivering. Bijgevolg diende het Vlaams Belang een klacht in bij het Bureau voor Integriteit. De partij kreeg nu een antwoord. Van Wesembeeck: “In hun uitgebreid antwoord hekelt het Bureau het gebrek aan openbaarheid van bestuur.”

Van Wesembeeck blikt terug: “Toen we afgelopen zomer de ingebrachte onkosten van districtsraadvoorzitter Frank Geudens aan de kaak stelden, reageerde districtsburgemeester Sekeris (N-VA) verbolgen. Hij vond het ongepast dat Geudens hoogoplopende onkosten declareerde en noemde de districtsraadvoorzitter ‘een mini-Siegfried Bracke’. Het was nochtans Sekeris zelf die als voorzitter van het schepencollege de onkosten van Geudens goedkeurde zonder voorlegging aan de districtsraad. Een tiental dagen terug klonk het helemaal anders. De ingebrachte onkosten maken volgens de districtsburgemeester deel uit van het bestuursakkoord tussen N-VA, Vooruit en Open VLD.” De fractie van Vlaams Belang vraagt nu bij het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur een financiële audit aan en zal er bij provinciegouverneur Cathy Berckx op aandringen om de gemaakte onkosten te laten terugvorderen.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris reageert laconiek: “Het Bureau spreekt zich niet uit over de onkosten zelf, enkel over de openbaarheid ervan. Elke drie maanden krijgen alle districtsraadsleden een verslag met alle uitgaven van het district. Het is aan de oppositie om die uitgaven te controleren, iets wat ze nooit heeft gedaan.”

Foto: archief

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)