Select Page

BuurtGoed geeft kleren een tweede leven

BuurtGoed geeft kleren een tweede leven

Onder ruime belangstelling knipte gisteravond districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) het lintje door van het nieuwe tweedehandswinkeltje ‘BuurtGoed’.

Gisteravond werd met een hapje en een tapje in buurtwerk ’t Pleintje een nieuw project ingehuldigd: het tweedehandswinkeltje ‘BuurtGoed’. Buurtwerker Marij De Meyer geeft meer uitleg: “Dankzij de Stadsmakers-subsidie die we kregen van district Deurne hebben we dit project in de startblokken kunnen zetten. Samen met een aantal vrijwilligers hebben we de afgelopen maanden heel hard gewerkt aan BuurtGoed. Het is een winkel voor en door buurtbewoners. We verkopen er kleding voor vrouwen, mannen en kinderen, voor jong en oud en voor elk budget. Onze vrijwillige medewerkers staan drie keer per week klaar om al onze klanten te helpen bij het zoeken. Zij zorgen er ook voor dat onze winkel tiptop in orde is.”

’t Pleintje is een buurtwerking in Deurne-Zuid die volgens Marij De Meyer “voor iedereen uit de buurt een warme plek wil zijn. Ben je de weg even kwijt? Dan proberen we mee te zoeken. Dat doen we niet alleen maar zetten actief in op vrijwilligerswerk. Elke week zijn er bij ons een hele hoop vrijwilligers aan de slag die allemaal grote of kleine taken op zich nemen.”

Buurtgoed is drie dagen in de week geopend. Op dinsdag van 9.30 tot 12u en op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30u. Wie kleding wil doneren, kan dat tijdens de openingsuren van ’t Pleintje: dinsdag en donderdag van 9 tot 17u en vrijdag van 12.30 tot 17u. Sint-Rochusstraat 106 in Deurne

(Foto: Jan Kint)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)