Select Page

Een natuurrondleiding met mythische verhalen en poëzie

Een natuurrondleiding met mythische verhalen en poëzie

In het Rivierenhof leidden enkele natuurgidsen een groep parkbezoekers rond. Op zich gebeurt dit wel vaker. Maar deze keer was er toch iets opmerkelijk.

Natuurgeleide wandelingen in het provinciale domein Rivierenhof zijn haast dagelijkse prik. Maar het groepje dat deze voormiddag werd rondgeleid was toch wel een beetje verschillend van al die andere bezoekers. Het waren mensen die kwamen afgezakt op uitnodiging van Natuurpunt en FMDO. Yannick Jacobs van Natuurpunt legt uit wat het opzet was: “ We willen meer jongeren aantrekken om al eens een stapje in de natuurdomeinen te zetten. En we willen ook iets meer diversiteit bij de bezoekers hebben. Daarom hebben we het project ‘Verhaal de Natuur’ op poten gezet.  De deelnemers maken eerst kennis met de natuur en ontwerpen daarna ofwel een podcast met verhalen die ze zelf maken. Ofwel schrijven ze slam poetry.

Leidy Soto is verbonden aan FMDO, een mundiale federatie. Zij vertelt welke stappen er worden gezet: “De natuurgidsen nemen de deelnemers mee op wandeling. Ze geven wat botanische uitleg, vertellen mythische verhalen over bomen en lezen zelfs poëzie voor. Al rondstappend worden de mensen bewust van wat er rondom hen gebeurt en komen dan ook bij hen hun eigen verhalen naar boven. Die worden door de organisatie Relaas verwerkt in een podcast.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)