Select Page

Basisschool Het Pieterke maakt werk van zuivere lucht

Basisschool Het Pieterke maakt werk van zuivere lucht

Een goede luchtkwaliteit op school is erg belangrijk. Daarom wordt het komende jaar in vijf scholen, waaronder een in Deurne, experimenten opgezet om de luchtkwaliteit in en rond de school te verbeteren of de blootstelling aan verontreinigde lucht te verminderen.

Scholen konden zich kandidaat stellen voor een begeleidingstraject, als onderdeel van het Europese ‘Project zuivere lucht’. Een jury koos vijf scholen. Een van hen is stedelijke basisschool Het Pieterke uit Deurne. De school krijgt een uitgebreid project voorgeschoteld. Ze zal de luchtkwaliteit op school moeten meten en maatregelen moeten uitdenken en uittesten om de luchtkwaliteit te verbeteren. Directie en leerkrachten, leerlingen, ouders en buurtbewoners worden daarbij betrokken. Het is de bedoeling om te experimenteren met een mix aan maatregelen.

Binnen die mix kan het bv. gaan om experimenten rond mobiliteit en inrichting van de schoolomgeving, het inzetten op duurzame woon-schoolverplaatsingen, educatie en bewustwording rond luchtverontreiniging op school en in de buurt, een betere luchtverversing in de schoolgebouwen, of de aanpak van vervuilende stoffen in de binnenlucht. Stadslab2050 begeleidt het project. Door het experiment wil Stadslab2050 meer inzicht krijgen in welke maatregelen de luchtkwaliteit in en om de school kunnen verbeteren.

(Nvdr: Stadslab2050 is een groep van mensen, instellingen, bedrijven en overheidsdiensten die mee zoeken naar manieren om van Antwerpen een duurzame stad te maken.)

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)