Select Page

“Slecht bestuur, achteloos en routinematig”

“Slecht bestuur, achteloos en routinematig”

Buurtwerk ’t Vliegerke bestaat reeds meer dan 40 jaar en is gesitueerd in de driehoek tussen Boekenbergpark – Te Boelaarpark – Luchthaven. De buurtgroep verdeelt 10 maal per jaar gratis een buurtkrantje met artikels over wat er leeft in de buurt. En wil zich nu ook uitspreken over de tramkeerlus die pal in de buurt zal worden aangelegd.

’t Vliegerke steunt de mensen die bezwaar aantekenen tegen de geplande tramkeerlus Gitschotellei-Drakenhoflaan-Boekenberglei-Cruyslei. Volgens de buurtgroep dreigt de nieuwe keerlus een te grote impact te hebben op de buurt die het resultaat niet rechtvaardigt: “Het aanbod van het openbaar vervoer in onze buurt is er de laatste jaren enkel op achteruit gegaan. Zowel buslijn 31 als tramlijn 4 zijn verdwenen. De buurt vraagt een performante dienstverlening van openbaar vervoer. Wat wij helemaal niet begrijpen is dat er nu kostelijke infrastructuurwerken zouden plaatsvinden maar dat er nog steeds geen vervoersplan op tafel ligt. Dat is volgens ons slecht bestuur.”

Er zijn nog meer bezwaren: “Er worden 64 bomen gekapt en er wordt een hoekje van Te Boelaarpark opgeofferd. Er wordt wel gesproken van nieuwe aanplant maar jonge bomen wegen niet op tegen grote bomen. Terwijl bomen een antwoord bieden op de klimaatverandering. Het kappen van bomen gebeurt in deze stad ‘achteloos en routinematig’.”

De wekelijkse markt op de Gitschotellei verdwijnt. En dat begrijpt ‘t Vliegerke niet want die markt trekt vele buurtbewoners. Ook de lokale handelaars moet volgens de buurtgroep plaats krijgen om te laden en lossen. Buurtwerk ’t Vliegerke eindigt: “Wij zijn eveneens bezorgd voor de verkeersveiligheid in onze buurt. Wij voorzien verkeersdoorstromingsproblemen aan het kruispunt Drakenhoflaan-Boekenberglei. En wij vrezen in de nieuwe constellatie in het bijzonder voor de veiligheid van de scholiertjes van de basisscholen Drakenhof, Vlinderboom en Land van Nu.”

Meer info over de keerlus en de mogelijkheid om een bezwaarschrift in te dienen: www.juistespoor.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)