Select Page

IJsberen maken een ‘Big Jump’

IJsberen maken een ‘Big Jump’

In Boekenbergpark sprongen gisteren een aantal IJsberen in het water. Dat is op zich niet zo ongewoon. Maar hun sprong werd op de pellicule vastgelegd. En daar was een bijzondere reden voor.

De opnames gebeurden voor GoodPlanet Belgium. Deze organisatie inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren. Een gezonde planeet, waar iedereen goed kan leven, vandaag en morgen. Een van de activiteiten die GoodPlanet Belgium in ons land coördineert is de Big Jump. Want duurzaam beheerde waterlopen zijn vitaal voor onze samenleving. Momenteel voldoet geen enkele waterloop aan de norm. Kerry Dablon, communicatie manager, geeft meer uitleg: “Duizenden burgers over heel Europa springen tijdens de Big Jump in lokale rivieren om aandacht te vragen voor de kwaliteit van onze waterlopen. Dit jaar gebeurt dat op 9 juli op verschillende locaties. Om meer ruchtbaarheid aan deze actie te geven, maken we nu een promofilmpje dat de volgende weken op tv zal te zien zijn.”

Een aantal IJsberen waren bereid om te figureren in deze promospot en doken zonder enige aarzeling in het water. “Nu de stad Antwerpen ons zwembad gesloten houdt, kunnen we op deze wijze toch nog even in het water” fluisterde een van de beren. Wie wil meedoen kan in Antwerpen terecht aan het Bonapartedok. Zondag 9 juli om 15 u stipt.

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)