Select Page

Eén buur deed niet mee aan burendag

Eén buur deed niet mee aan burendag

Vrijdag hielden de bewoners van de Victor De Langhestraat en de Jozef Libertstraat burendag. Twee straten die zowel privéwoningen als sociale woningen tellen.

Op burendag zetten de bewoners van beide straten hun stoelen op de parking van dakwerkbedrijf Dakette om gezellig te keuvelen. Maar er ontbrak iemand en daarom voerden de buren actie onder de noemer ‘Wanneer doet deze buur mee?’ Ze hadden het raam van huis nummer 32 bekleed met affiches.

Christophe Marrecau, bewoner van de Jozef Libertstraat geeft uitleg: “We zijn de tel kwijtgeraakt, maar we denken dat deze sociale woning al bijna 10 jaar leegstaat. Er zijn in het huis een aantal jaren geleden ondertussen ook al renovatiewerkzaamheden gebeurd. Maar toch staat het nog altijd leeg. Wanneer mogen wij ook uit dit huis buren verwelkomen op onze burendag?” Marrecau besluit: “Toch jammer, als je weet dat meer dan 11.000 mensen in Vlaanderen aan het wachten zijn op een sociale woning.”

Dit probleem werd in het verleden ook al aangeklaagd door buurtblad ’t Vliegerke. De buurtreporter wees al eerder op de lange leegstand in de sociale woningen die kan oplopen tot verscheidenen jaren.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)