Select Page

Onderhuidse spanning in Deurne neemt zienderogen toe

Onderhuidse spanning in Deurne neemt zienderogen toe

De latente spanning die de laatste dagen in Deurne hangt neemt toe. Het district en de provincie volgen de situatie nauwlettend op de voet.

Sinds de dood van hertog Karel de Stoute in 1477 is het vrij onrustig in onze streken. Zijn opvolger Maria van Bourgondië heeft moeite om de touwtjes in handen te houden. Verschillende steden roeren zich. De hertogin heeft besloten om haar leger naar Antwerpen te zenden om de stad terug in de pas te laten lopen. De troepen zullen hun kampement opslaan in het Rivierenhof. In hun spoor zullen ook ambachtslieden en handelaars uit heel Europa naar Deurne afzakken. Ze zullen hun kunnen tonen en hun waren aanbieden om te proeven en te kopen: kleermakers, smeden, medebrouwers, wapenmakers, houtbewerkers, wevers, enz.. Er worden wel honderden mensen verwacht. Een confrontatie tussen het leger van de hertogin en de troepen van Antwerpen is niet meer te vermijden. De slag zal eveneens in het Rivierenhof worden uitgevochten.

Praktisch

De Quaeye Werelt, 3-4 juni. Veldslag om 15u. Inkom gratis. Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Sterckshoflei, Deurne

Foto: de eerste ambachtslieden strijken neer in het Rivierenhof

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 19km/h NNW
Humidity: 82%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)