Select Page

Zomer kick-off van de Groene Sproet

Zomer kick-off van de Groene Sproet

Vorig jaar richtte het district het voormalige terrein van een houthandelaar in de buurt Kronenburg in als Groene Sproet. Het nieuwe plein is een groene plek waar kinderen buiten kunnen spelen en volwassenen vertoeven.

Gisteren had dan de ‘zomer kick-off van de Groene Sproet’ plaats. Bewoners leerden er het aanbod van verschillende organisaties kennen zoals district Deurne, JES vzw, Huis van het Kind, Recht-Op, Buurtsport, … Daarnaast kregen ze er ook meer informatie over het gebruiksreglement van de Groene Sproet. Stef Braet, medewerker van Ding Dong Deurne, gaf uitleg: “De Groene Sproet is een groen plein van 2000 m² waar het fijn is om buiten te spelen en te ontspannen. Achteraan het terrein is er ook een afgesloten deel dat district Deurne gratis ter beschikking stelt aan organisaties, verenigingen en bewonersgroepen om buurtgerichte activiteiten te organiseren. We hebben de voorwaarden toegelicht. Dat deel achteraan is enkel te gebruiken door buurtgerichte verenigingen voor buurtgerichte activiteiten. Denk dan aan spel en sport, picknick, … Er is geen water en geen elektriciteit aanwezig. Het is zeker niet de bedoeling om er muziekoptredens te organiseren.”

Stef Braet schetst ook het concept weer dat de organisaties waarmee wordt samengewerkt zullen hanteren: “Dat heet de Nieuwe Autoriteit. Het is een andere manier om met jongeren om te gaan. We zullen niet gauw meer met het vingertje zwaaien, dat heeft trouwens niet veel effect. Maar we proberen jongeren op een andere manier te bereiken en mee te krijgen.” Braet geeft een voorbeeld: “Een tijd terug werden we geconfronteerd met jongeren in de bib die voor overlast zouden zorgen. De eerste vraag die we stelden was ‘wat is overlast?’. Jongeren die onstuimig zijn en hardop praten? We zijn het gesprek met die jongeren aangegaan. Met resultaat.”

De medewerker van Ding Dong Deurne besluit: “We willen niet alleen problemen aanpakken. We willen de wijk beter maken.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)