Select Page

Leeuwlantstraat wint kunstwerkenprijs

Leeuwlantstraat wint kunstwerkenprijs

Zaterdag 29 april was poetsdag in Deurne. Ongeveer 1500 gezinnen uit 75 straten zorgden samen met hun buren voor een propere en groene straat. Daarnaast schreven 7 straten zich in voor een creatieve wedstrijd.

Dit jaar konden straten tijdens de poetsdag deelnemen aan een creatieve wedstrijd door een origineel en uniek kunstwerk in hun straat te maken. Er namen 7 straten deel aan deze wedstrijd en daar kwamen unieke creaties uit: een spiegelmobiel, een grote stoepkrijttekening, een lied, een kunstwerk met afval, een compositie waarin de buren figureren, origineel versierde bomen, schilderijen in het straatbeeld, …

Iedereen kon tussen 3 en 21 mei op zijn favoriete kunstwerk stemmen. 51% van de uitgebrachte stemmen ging naar de Leeuwlantstraat. De bewoners maakten een ‘Dees is wel Leeuwland’-zebrapad en een bloemenlandschap omdat ze op die plek een zebrapad willen. De Leeuwlantstraat wint een gratis straatfeest aangeboden door district Deurne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)