Select Page

Nog één gevulde boodschappentas te winnen

Nog één gevulde boodschappentas te winnen

De Week van de Korte Keten loopt stilaan op haar einde. Op de voorbije bijeenkomst van buurderij Districtshuis werd een gevulde Boeren&Buren boodschappentas verloot. Op buurderij Gitschotelhof wordt de boodschappentas echter volgende week verloot. En dat heeft alles te maken met Hemelvaartsdag.

Korte Keten, of het verkopen van landbouwproducten door de boeren rechtstreeks aan de consumenten, is erg belangrijk. De boeren krijgen een betere prijs voor hun producten en de consumenten krijgen de garantie op gezonde voeding. Om het met de woorden van Caroline Coenen, verantwoordelijke van buurderij ’t Werkhuys, te zeggen: “Wanneer je bij een lokale boer koopt, weet je van het eerste zaadje dat geplant wordt tot dat het product op je bord ligt hoe de keten in elkaar zit”.

Een bijkomende reden om de lokale landbouwer te steunen is de droogte die in Zuid Europa woedt en die de export van landbouwproducten naar ons in het gedrang brengt. We zullen steeds meer nood hebben aan sterke, lokale en vitale boeren. Of om Caroline Coenen nog eens te quoten: “We moeten terug naar het oude normaal.”

Speciaal voor de Week van de Korte Keten, zouden buurderij Districtshuis en buurderij Gitschotelhof een gevulde boodschappentas verloten onder de deelnemers. Op buurderij Districtshuis was Frank Van Daele de gelukkige winnaar. Maar de bijeenkomst van buurderij Gitschotelhof ging niet door omwille van Hemelvaart. Daar wordt de tas volgende week verloot. Bestellen op die buurderij kan nog tot dinsdag.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)