Select Page

Kinderdroom komt uit

Kinderdroom komt uit

Leren zwemmen als een zeemeermin is voor kinderen uit Deurne en omstreken vanaf nu geen droom meer. Met dank aan de ondernemende Miek

Het was een droom van Miek Goremans (8) uit Deurne om te kunnen zwemmen als een echte zeemeermin. Zeemeerminzwemmen is het zwemmen met een zeemeerminstaart aan. Een tijd terug had ze al speciale zwemlessen gevolgd in Beveren. De afstand was iets te ver en de zeemeermin in spé moest haar droom noodgedwongen opbergen. De kleine Miek legde zich er niet zomaar bij neer. Enkele weken geleden nam ze een blad papier en ze schreef een brief naar de burgemeester van Antwerpen met kopie aan Sportoase met de vraag of het nieuwe zwembad Groot Schijn geen cursus kon organiseren. Trotse grootvader Francis Barrea beaamt: “Ze heeft de brief uit zichzelf geschreven, met de hand en geïllustreerd met de nodige tekeningetjes.” Niet veel later kreeg Miek een antwoord van Sportoase. Ze moest zich vandaag aanbieden en mocht zeker haar zwempakje niet vergeten.

Deze ochtend werd Miek dan ontvangen in Sportoase Groot Schijn. Ze mocht een staartvin aantrekken en kreeg een echte instructieles. Na het zwemmen kreeg ze een diploma van zeemeermin uit de handen van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. Sportoase Groot Schijn kondigde ook aan dat ze met een zeemeerminnenschool beginnen. In de herfstvakantie wordt een snelcursus aangeboden en vanaf dan zal er elke zaterdag zeemeerminzwemles worden aangeboden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)