Select Page

Kasteel Ertbrugge staat te koop

Kasteel Ertbrugge staat te koop

Wie een leuk optrekje zoekt en nog wat spaarcenten in de oude sok heeft steken, moet zich reppen naar domein Ertbrugge. Het kasteel staat te koop.

Het kasteel, in mooi omwaterd park, gelegen in de as van een lindendreef, op de grens van Deurne en Wijnegem, heeft een eeuwenlange geschiedenis. Het vindt zijn oorsprong in het 13de -eeuws ‘Goed ter Soene’. In 1544 werd de benaming Eertbrugge voor de eerste maal gebruikt. In de loop van de 16de eeuw wordt een ‘hof van plaisantie’, zeg maar een buitenverblijf van een begoede Antwerpse familie, opgericht. Het huidige classicistische kasteel dateert uit ca. 1800. De voorgevel werd in de 19de eeuw verbouwd. Er werd een portiek toegevoegd met Dorische zuilen die een balkon schragen. Op het domein staat ook nog een bepleisterd en beschilderd koetshuis met aanpalende woonvertrekken.

In 2000 werd het kasteel volledig gerenoveerd in de pracht en praal van weleer. Het kasteel en het park van 11 hectaren werden grondig aangepakt, en vandaag bevinden zich in het gebouw ontvangstruimten en burelen. De volledige kelderverdieping omvat keuken, eetzaal, technische ruimtes en sanitair. Op het gelijkvloers een zeer ruime ontvangsthal, 3 grote vergaderzalen en 2 kleinere burelen. Op het eerste verdiep bevinden zich een zestal ruime kantoren. Het tweede verdiep met een prachtig houten dakgebinte kan dienstdoen als woonloft of extra vergaderzalen. Volgens vastgoedmakelaar Engel & Völkers kan dit kasteel van de huidige kantoorfunctie worden omgebouwd tot woonfunctie of combinatie woon- en werkfunctie.

Oh ja, voor de geïnteresseerden: de vraagprijs is 4.590.000 euro.

(Foto: Tijl Vereenooghe)

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)