Select Page

Nieuwe Hoogmolenbrug is ook bestemd voor reeën en dassen

Nieuwe Hoogmolenbrug is ook bestemd voor reeën en dassen

De nieuwe Hoogmolenbrug is gisteren officieel opengesteld voor het verkeer. De oude brug 250 meter verderop, is ondertussen al verwijderd.

Het Albertkanaal is de belangrijkste waterweg in Vlaanderen. Vooral het containervervoer kende het voorbije decennium een steile opgang. De beperking in doorvaarthoogte en breedte onder de bruggen vormde een knelpunt voor de binnenscheepvaart op het kanaal. De verhoging van de bruggen tot een vrije doorvaarthoogte van 9,10 m maakt het mogelijk om binnenschepen met vier lagen containers veilig en vlot te laten varen. Met de Hoogmolenbrug is nu al de 57ste van in het totaal 62 bruggen aangepast.

Bijzonder aan deze brug is de extra ‘ecostrook’, een strook met aarde en planten achter een houten schutting, die bedoeld is als oversteek voor dieren. Dat kunnen zowel insecten, amfibieën, kleine zoogdieren maar misschien ook reeën en dassen zijn. Een pluim op de hoed van GruunRant, de organisatie die samen met besturen samenwerkt om de parken en oude domeinen in het noorden rondom Antwerpen te verbinden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)