Select Page

Deurne blinkt weer als een spiegeltje

Deurne blinkt weer als een spiegeltje

Vorige zaterdag vond in Deurne de jaarlijkse poetsdag plaats. Dit jaar namen er 75 straten deel.

Tijdens de poetsdag maken bewoners samen de stoep, gevels, ramen, … ​ proper en leren tegelijkertijd hun buren beter kennen. In Deurne deden er 75 straten mee, dat zijn ongeveer 1500 gezinnen. In ruil kregen ze een beloning zoals een ‘Dees is wel Deur(ne)mat’, een veegborstel of een gevelbloembak met plantjes. Daarnaast kregen de deelnemende straten ook een ‘Dees is wel Deurne’ vlaggenlijn en konden ze een budget aanvragen om na het poetsen een gezellig straatfeest te organiseren.

Districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA), bevoegd voor Ding Dong Deurne, legt de bedoeling van de actie uit: “Met deze poetsdag beloont district Deurne de bewoners die zich samen inzetten voor een propere straat en die werken aan een goed burencontact. Zo wil Deurne het samenleven in het district versterken.”

18 straten maken een straatkunstwerk

Dit jaar konden de deelnemende straten zich ook inschrijven voor een creatieve wedstrijd en een origineel kunstwerk maken. Een grote stoepkrijttekening, een kunstwerk van afval, raamtekeningen, origineel versierde bomen, … ​ het kan allemaal. Uit alle deelnemende straten kiest een jury tijdens de poetsdag tien finalisten. Uiteindelijk kan iedereen vanaf 3 mei op een kunstwerk stemmen via www.deurne.be  De winnende straat krijgt een gratis straatfeest van district Deurne. Er schreven 18 straten in voor deze wedstrijd. Eind mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)